Alles wat je wilt weten over het leasen

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Niet alleen heb je de keuze uit tientallen automerken, ook heb je verschillende manieren om je favoriete auto te financieren. Stel je voor dat je fan bent van het merk BMW, dan kan je er voor kiezen om deze auto op Marktplaats te kopen, tweedehands dus. Of je kiest er voor om deze mooie auto te kopen bij een officiële BMW dealer. In beide gevallen ben je in één keer veel geld kwijt, geld wat je misschien niet meteen hebt liggen. Lastig, wat nu? Net zoals bij het huren van een huis, kun je ook een auto huren. In dit geval heet het geen huren, maar leasen. Wil je meer weten over leasen? Wat leasen is, welke soorten lease er bestaan en wat de mogelijkheden zijn bij het leasen van een auto? Lees dan vooral verder. Wij vertellen je alles wat je moet en wilt weten over het leasen van een auto. Lees je mee? Daar gaan we!

Wat is leasen?

Maar eerst, wat is leasen nu eigenlijk? Zoals we net hierboven eigenlijk al verklapt hebben, is het leasen van een auto vergelijkbaar en eigenlijk niks anders dan het huren van een auto voor een bepaalde of onbepaalde tijd. Je betaalt maandelijks of jaarlijks een bedrag aan de lease maatschappij en vervolgens mag jij in de auto rijden. Je huurt dus daadwerkelijk een auto. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld het onderhoud of het tanken? Daar vertellen we je in de alinea hier onder meer over.

Verschillende soorten leasen

Je hebt verschillende mogelijkheden bij het leasen van een auto. Zo heb je natuurlijk de keuze uit welke auto je wilt leasen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een Tesla, BMW, Audi, Volkswagen, maar ook een KIA EV6. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Welk automerk je ook wilt leasen, er is vast een beschikbare auto. Verder heb je de mogelijkheid om financial lease of operational lease te leasen. Meer informatie vindt je op het internet.

Elektrische auto leasen

Je kan ook een elektrische auto leasen. Of het nu om een elektrische privé auto gaat of om een elektrische bedrijfswagen leasen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Geplaatst in All nieuws.