Beste tijd om te investeren

Mensen vragen me vaak “wanneer is de beste tijd om geld te investeren”, of “is het nu een goed moment om mijn geld te gaan investeren”. Nu, in 2021, is misschien de beste tijd om te investeren of ook wel te starten met geld beleggen… maar alleen als u uw zaken op een rij hebt.

Veel mensen beginnen voortijdig geld te investeren – voordat ze hun financiële zaken op orde hebben. Daarna blijven ze investeren totdat ze ofwel hun geld terug willen hebben om iets te kopen, hun geld terug nodig hebben om onverwachte rekeningen te betalen, of geld beginnen te verliezen. Met andere woorden, ze gaan aan de slag voordat ze hun zaken op een rij hebben. Drie factoren zullen bepalen wat de beste tijd is om te investeren of om geld te gaan investeren. En nee, de beste tijd om te investeren hangt niet af van de toestand van de economie of de trend van de aandelenmarkt. Het is goed om eerst informatie over beleggen in te winnen voordat u gaat starten.

Bron van inkomsten

Voordat u begint met beleggen, moet u een betrouwbare bron van inkomsten hebben en een goede kasreserve om financiële noodsituaties te dekken, evenals aankopen die u van plan bent te doen. Ten derde moet u een basiskennis hebben van financiële termen en van aandelen, obligaties en onderlinge fondsen voordat u een serieuze (voor u) hoeveelheid geld belegt. Zelfs als u van plan bent gebruik te maken van de diensten van een financieel planner, moet u met hem of haar kunnen communiceren.

Spaarpotje

Geld sparen om een ​​geldreserve aan te leggen is voor veel mensen de eerste stap. Als u eenmaal begint met het investeren van geld voor een langetermijndoel, zoals pensioen, wilt u het proces niet onderbreken omdat u bijna geen geld meer heeft. Dit kan kostbaar zijn, vooral als uw timing slecht is en u met verlies moet liquideren.

De beste tijd om te investeren is wanneer u uw financiële zaken op orde heeft. Aan de andere kant is de beste tijd om geld te investeren in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen een andere vraag. 2021 is bijvoorbeeld misschien niet de beste tijd om in aandelen of zelfs obligaties te beleggen. Maar u moet uw geld laten groeien. Daarom moet u grip krijgen op onderlinge fondsen en het proces dat activaspreiding wordt genoemd. Beleggingsfondsen zijn de beste manier om geld te gaan investeren. Ze bieden gemiddelde beleggers professioneel geldbeheer en een gediversifieerde portefeuille, meestal tegen redelijke kosten.

Asset allocatie is de allerbelangrijkste overweging wanneer u geld belegt. U wilt uw geld over de activaklassen spreiden om zowel uw geld te laten groeien als uw risico gematigd te houden. Onderlinge fondsen maken dit gemakkelijk. Ze bieden aandelenfondsen, obligatiefondsen en geldmarktfondsen aan. Als u in 2021 wilt beginnen met beleggen (of gewoon opnieuw wilt beginnen), plaats dan evenveel geld in een gediversifieerd (large-cap) aandelenfonds, een middellanglopend obligatiefonds en een geldmarktfonds. Deze activaspreiding is eenvoudig en zou u uit ernstige problemen moeten houden, zelfs als 2021 een moeilijk jaar voor beleggers blijkt te zijn.

Niemand weet wat de beste tijd is om in aandelen of obligaties te beleggen, maar de beste tijd om te investeren of geld te gaan investeren is NU als je je zaken op een rij hebt. NU is ook het beste moment om zelf te beleggen.

Geplaatst in All nieuws.