De zoektocht naar een geschikte boekhouder

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk om uw boekhouding te allen tijde op orde te hebben. U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met de administratie, maar de hulp van een ervaren boekhouder kan in veel gevallen geen kwaad, sterker nog: het brengt hopelijk een hoop voordelen met zich mee. In deze blog bespreken we de taken van een boekhouder en welke boekhouder mogelijk geschikt is voor u.  

Dit doet een geschikte boekhouder 

Om de juiste keuze te maken is het handig om te weten wat u van een boekhouder mag verwachten. Het is verplicht om een administratie te hebben, waar u bijvoorbeeld kan laten zien wat voor uitgaven u over de afgelopen zeven jaar heeft gedaan. Een overzichtelijke administratie onderhouden vergt veel tijd en discipline. Er zijn dan ook veel ondernemers die ervoor kiezen om hun administratie uit te besteden. Wat mag u dan op zijn minst verwachten? Allereerst natuurlijk dat de administratie volledig juist en overzichtelijk wordt verwerkt. U moet altijd de mogelijkheid hebben om uw administratie in te zien. Daarnaast moet de boekhouder op de hoogte zijn van de nieuwste regelgeving, zodat er geen risico is op het gebied van foute verwerking. Een onvolledige of foute administratie kan namelijk leiden tot een boete voor de ondernemer. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.  

De onderlinge communicatie is van groot belang 

Een goede, professionele omgang met uw boekhouder is van groot belang, niet alleen voor uzelf maar ook voor uw onderneming. Daarnaast zorgt een heldere, goede communicatie voor minder fouten in de administratie. Als alles duidelijk is voor beide partijen, werkt dit vanzelfsprekend beter. Er zijn bijvoorbeeld ook boekhouders die veel meedenken met uw onderneming en waar veelvoudig contact wordt bemoedigd. In de volgende alinea bespreken we een boekhouder uit Aalsmeer met een zeer persoonlijke werkwijze.  

De meedenkende boekhouder 

Als u op zoek bent naar een meedenkende boekhouder, dan bent u bij Stolwijk Accountants aan het juist adres. Bij Stolwijk Accountants staat meedenken namelijk hoog in het vaandel. Door veelvoudig uw cijfers te controleren en door te nemen, ontdekken zij sneller potentiële kansen. Dit heeft mogelijk positieve invloed op uw bedrijfsvoering. De ontdekking van fiscale en financiële kansen is niet alleen gebaseerd op cijfers maar ook op de kennis van uw onderneming. Bij Stolwijk Accountants wordt er eerst gezamenlijk naar uw onderneming gekeken voordat er een samenwerking wordt aangegaan.  

Geplaatst in All nieuws.