Een laadpaal online kopen: wat gaat dit kosten?

Wil je een laadpaal online kopen, dan wil je natuurlijk eerst weten wat dit precies gaat kosten. Een kwalitatief goede laadpaal hoeft niet veel geld te kosten, maar het is echter wel cruciaal om te letten op bepaalde zaken zodat je goed voorbereid bent op de kosten die hierbij komen kijken. Ga door met het lezen van de onderstaande tekst als je alles wilt weten over de kosten indien je een laadpaal wilt kopen.

 

Een laadpaal online kopen

Het kopen van een eigen laadpaal online brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Schaf een laadpaal aan als je je elektrische auto op een veilige, slimme, snelle en goedkope manier op wilt laten op elk gewenst moment. Door een laadpaal online te kopen hoef je niet helemaal naar de leverancier te rijden om de laadpaal te kopen aangezien de laadpaal tot aan je deur geleverd wordt. Een laadpaal online kopen vanuit je luie stoel thuis is dus gemakkelijker en goedkoper dan als je de deur uit moet en in de auto moet stappen. 

 

Wat kost een laadpaal?

Hoeveel de kosten voor de aanschaf van een laadpaal online bedragen hangt af van waar je de laadpaal precies gaat kopen, wat voor soort laadpaal je kiest, het vermogen en de installatie van de laadpaal. Ga je een kleine laadpaal online kopen met een vermogen van 3,7 kW, dan gaat dit gemiddeld € 500 tot € 800 kosten. Kies je voor de aanschaf van een grotere laadpaal online van 11 kW, dan ben je rond de € 630 tot € 930 kwijt.

 

De installatiekosten en abonnementskosten

Ga je een laadpaal online kopen, dan moet je naast de aanschafkosten ook denken aan de installatiekosten en de abonnementskosten van de laadpaal. Het is namelijk belangrijk om een installateur in te schakelen voor de plaatsing van je laadpaal, wat gemiddeld € 300 tot wel € 2.000 kan kosten afhankelijk van de locatie en de soort laadpaal. Daarnaast komen er ook abonnementskosten kijken bij een laadpaal en moet je een laadpas aanschaffen. Wat deze exacte kosten bedragen hangt af van waar de laadpaal wordt gekocht.

 

Wat bepaalt de kosten?

De kosten die een rol spelen bij het bepalen van de kosten van een laadpaal online hangen af van zaken zoals de website waar je de laadpaal gaat kopen, de soort laadpaal, de uitvoering, het aantal aansluitingen, de soort kabels, graafwerkzaamheden, bestratingswerkzaamheden, de locatie tot de meterkast en van de energieleverancier zelf.

 

Een subsidie aanvragen

Ga je binnenkort een laadpaal online kopen, dan kan je de kosten van de laadpaal enorm verlagen door een subsidie aan te vragen. In hoeverre je in aanmerking voor een subsidie komt hangt af van de gemeente waar je woont aangezien je niet in elke gemeente een subsidie krijgt. Dit geldt overigens niet slechts voor particulieren die een wallbox laadpaal online bestellen, maar ook ondernemers kunnen gebruik maken van subsidiemogelijkheden zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil-regeling om de kosten omlaag te halen.

 


Geplaatst in All nieuws.