Goudkoorts – recycle goud uit electronica


Velen in de wereld hebben nog niet ontdekt dat veel elektronische apparaten edelmetalen bevatten die kunnen worden verfijnd voor koud, hard geld. Dit wordt volgens de meeste definities de nieuwste goudkoorts. Alleen al in de VS worden duizenden ponden goud geraffineerd uit elektronisch schroot en dit levert een solide geld op voor degenen die de tijd hebben en de nodige inspanning leveren.

Laten we eerst eens kijken waarom goud aanwezig is in de elektronica. Het korte antwoord is elektriciteit geleiden. Goud is een van de beste metalen voor het geleiden van elektriciteit en het is ook zo gemakkelijk om mee te werken dat het kan worden fijngestampt tot microdunne lagen, wat betekent dat er minder goud hoeft te worden gebruikt om de hoogwaardige verbinding te bereiken die dit edelmetaal biedt.

Dit betekent echter niet dat goud altijd dun is. In de oudere computers en elektronica is het goud tamelijk zwaar, waardoor de oudere machines gewild zijn bij e-cyclingbedrijven over de hele wereld.

Laten we nu een paar mythen over goud in computers en elektronica achterwege laten.

Mythe 1: Elke computer bevat duizenden dollars aan goud.

De waarheid: hoewel het leuk zou zijn als dit waar was, is het gewoon een mythe. Er zit minder dan een gram in een computer, zelfs in de oudere modellen. Er zijn veel computers voor nodig om een ​​aanzienlijke hoeveelheid goud te evenaren.

Mythe 2: het is beter om de computers in hun geheel te verkopen in plaats van ze uit elkaar te halen

De waarheid: dit is volkomen onjuist. De meeste lokale bergingswerven bieden slechts 40 dollar per pond voor hele computertorens. Dit is minder dan 10% van wat men kan verwachten van hoogwaardige printplaten per pond.

Mythe 3: Het is prima om elektronica gewoon op de vuilstortplaats te gooien.

De waarheid: het is niet alleen gevaarlijk om elektronica weg te gooien vanwege het kwikgehalte, het is in veel gebieden illegaal. Verschillende Amerikaanse staten hebben wetten aangenomen die strenge straffen opleggen aan degenen die elektronica dumpen.

Dat gezegd hebbende, kan recyclingelektronica een milieuvriendelijke en zeer lucratieve carrièrebeweging zijn. Degenen met de drive om te slagen en wil om te werken kunnen een zeer comfortabel leven verdienen in de wereld van e-cycling.

Het is echter ook belangrijk op te merken dat alleen gekwalificeerde personen moeten proberen de edele metalen van printplaten daadwerkelijk te verfijnen. Het kan een gevaarlijk en mogelijk dodelijk proces zijn.

Koop je liever goud of zilver? Kijk dan eens op GoldRepublic

Geplaatst in All nieuws.

Geef een reactie