Hoe een personal coach het beste uit je naar boven haalt

Een personal coach zoals Tibor is er om je te helpen. Iedereen heeft vast wel eens van een personal coach gehoord. Wat is het nou precies? Weet je wat ze doen en hoe het werkt? Hoe komt het nou dat je jezelf door een personal coach beter gaat voelen en meer uit het leven haalt? Heb jij deze vragen ook? Lees dan snel verder!

Wat is een personal coach?

Een personal coach zoals Tibor heb je in verschillende gebieden. Je hebt bijvoorbeeld een coach voor het sporten, maar ook voor bijvoorbeeld jouw loopbaan. In dit artikel lees je over de personal coach op het gebied van sport en gezondheid. Een personal coach helpt jou om jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

Het kan zijn dat je naar een sportschool gaat en gezonder eet voor een bepaald doel. Je wilt graag afvallen, fitter worden, meer energie krijgen, sterker worden, gezonder gaan leven of een betere conditie opbouwen. Waar begin je dan? Veel mensen weten niet wat ze moeten doen om dit doel ook daadwerkelijk te bereiken. Tibor personal coach gaat met jou mee in dit proces. Hij begeleidt jou bij de oefeningen en eetpatronen, zodat jij jouw persoonlijke gezondheidsdoel snel en goed kan halen.

Zo werkt het proces!

De personal coach van Tibor weet wat je moet doen om jouw persoonlijke doel te halen. Dit kan al een behoorlijke simulant zijn. Je weet wat je moet doen en je weet ook, als je doorzet, dat je jouw doel dan gaat bereiken. Voor veel mensen is dat genoeg motivatie om elke week naar de sportschool te gaan. Daarnaast is een personal coach ook een beetje de stok achter de deur. Hij motiveert en stimuleert jou om door te gaan en niet te stoppen. Niet alleen behaal je zo jouw doel, maar je voelt je er ook nog eens super trots en zelfverzekerd door.

Is een personal coach hetzelfde als een personal trainer?

Een personal coach en personal trainer zitten allebei op het gebied van sport en gezondheid. Toch zit er een verschil tussen een personal trainer en een personal coach. Wat is dat verschil precies? Een personal coach kijkt meer samen met jou naar oplossingen. Hij helpt en stimuleert jou om jouw doel te behalen, terwijl je het toch echt zelf doet. Een personal coach doet dit door onder andere jouzelf te laten nadenken.

 

Als jouw doel is, om veel af te vallen, gaat een personal coach jou daarbij helpen. Een personal trainer komt met een plan, vraagt wat je er van vindt, past het aan jou aan en motiveert jou vervolgens. Een personal coach pakt dit anders aan. Een coach met jou waar het probleem ligt. Heb je weinig beweging, eet je ongezond? Op die manier gaat de coach met jou kijken naar de oplossing. Wat kun je het beste doen, meer sporten of gezonder gaan eten? Wat kun je dan het beste eten? Een personal coach helpt jou op de goede weg, terwijl je er zelf ook over nadenkt.

Geplaatst in All nieuws.