Hoe lastig is het leren van de Chinese taal?

Ben je aan het kijken naar een cursus Chinees? Het is een taal die men in een groot deel van de wereld spreekt, maar waarvan je kunt denken dat het lastig is. Het is immers niet hetzelfde alfabet als wij kennen en de uitspraak van bepaalde tonen is ook geheel anders. Het is daarom verstandig om eerst te weten te komen hoe lastig het leren van de Chinese taal is, voordat je begint aan een cursus. Hiermee kun je namelijk kijken of het daadwerkelijk iets voor jou is of dat je toch naar andere talen kunt kijken. 

Het leren van de taal met een cursus Chinees

Een cursus Chinees draait erom dat jij de Chinese taal goed onder de knie krijgt. Hierbij gaat het niet alleen om het leren lezen van de karakters, maar ook om het gebruiken van alle karakters in zinnen en het daadwerkelijk uitspreken van de woorden. Veel mensen schrikken bij het zien van het alfabet, omdat dit uitsluitend uit tekens bestaat. Toch is het leren van de Chinese taal niet moeilijker dan het leren van een andere taal volgens veel specialisten. Dit komt mede doordat er eenzelfde structuur is als het Engels op het gebied van grammatica. Als je aanleg hebt voor talen, moet het dus mogelijk zijn om deze taal te leren. 

Luisteren en uitspreken zijn het belangrijkste 

Bij een cursus Chinees ben je vooral bezig met het leren van de woordenschat en de zinsconstructies. Er bestaat hierbij geen enkelvoud en meervoud en ook is er geen onderscheid tussen een onderwerp of voorwerp. Het is daarom uitsluitend belangrijk om te wennen aan de karakters en de vier verschillende tonen die de taal kent. Een goede concentratie is daarbij een vereiste. Je moet namelijk zowel het luisteren als het uitspreken onder de knie krijgen, waarna je door kunt gaan naar het lezen en schrijven van de karakters en de zinnen. 

Begin met het leren van de taal 

Het leren van de Chinese taal door middel van een cursus Chinees kan daarom altijd en het is een leuke bezigheid als je gevoel hebt voor taal en graag iets nieuws uitprobeert. De taal zelf is dus helemaal niet zo lastig als het lijkt en je kunt ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd de basis onder de knie hebt. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is voldoende tijd om te oefenen en een plek waar je geconcentreerd met de lesstof aan de slag kunt.   

Geplaatst in All nieuws.