Je huis verkopen, dat doe je zelf!

Tegenwoordig zien veel mensen meer voordeel in het zelf verkopen van en woning, dan een makelaar in te huren voor hetzelfde doeleinde. De reden hiervoor is vaak genoeg het feit dat de kosten van een makelaar niet de laagste zijn. Maar wat de makelaar jou uit handen nam zal je nu zelf moeten uitvoeren. Van begin tot eind zal de snelheid waarmee jouw woning wordt verkocht voor een groot deel afhangen van jou. Hoe pak je deze taak aan en waar moet je eigenlijk beginnen. Met de hulp van De Haagse Belegger zul je merken dat het proces er minder problematisch aan toe gaat. Simpelweg omdat je een stappenplan krijgt. Je kan alle stappen na lopen om er zeker van te zijn dat je op het juiste pad bent, maar ook dat je niets over het hoofd ziet.

Hoe ga je van start?

Het doel is natuurlijk om jouw woning voor de beste prijs te verkopen. Maar voordat je een koper vindt zal je een hele hoop voorwerk moeten uitvoeren. Je zal eerst moeten weten voor welk bedrag jij jouw woning kan verkopen. En dat kost aardig veel tijd. Den Haagse Belegger leert je hoe jij op een gepaste vraagprijs komt. Dit doe je door onder andere te denken aan de waarde van de grond waarop de woning staat, het bouwjaar van de woning, maar ook de staat van de woning. Je kunt namelijk niet beginnen met wat jij denkt dat de woning waard is.

Zit ik langer aan mijn huis vast zonder makelaar

Het zelf verkopen van jouw woning houdt niet in dat je er langer over doet om jouw woning te verkopen. Dit hangt af van het proces en het stappenplan dat jij volgt. Zeker in grotere steden als Den Haag en Rotterdam zijn er dagelijks mensen die (dringend) op zoek zijn naar een woning. Je hoeft dus niet te lang vast te zitten aan een woning. Voor het verkopen van jouw huis in Den Haag bekijk het stappenplan.

Aandacht voor details

Den Haagse Belegger helpt jou aandacht te schenken aan de details. Denk aan de foto’s die er gemaakt worden om de woning op internet te promoten. Deze foto’s zijn erg belangrijk, omdat deze zullen maken dat bezoekers een bezichtiging inplannen of juist niet. Om de kans te vergroten dat men toch langskomt voor een bezichtiging is het belangrijk dat de foto’s worden gemaakt nadat de woning is schoongemaakt. Heb je bepaalde reparaties die nog gedaan moeten worden? Doe deze dan ook voordat je de foto’s maakt.

Den Haagse Belegger geeft jou van te voren ook mee wat de voordelen zijn van het verkopen van jouw woning zonder makelaar en hoe gemakkelijk het kan zijn met behulp van een makelaar. In elk geval blijft de keuze aan jou. Wil je van start gaan met het proces? Voor meer informatie over het zelf verkopen van jouw woning en De Haagse Belegger, denhaagschebelegger.nl

Geplaatst in All nieuws.

Geef een reactie