Je leningen oversluiten: profiteer van betere voorwaarden

Je leningen oversluiten betekent dat je je huidige regelingen onderbrengt in een ander contract of bij een andere kredietverlener. Dat kan voordelig zijn als je lening al een tijdje bestaat en je situatie is veranderd. Heb je een andere baan, ben je met pensioen gegaan, is je gezin uitgebreid, heb je een nieuwe woning gekocht; dit zijn alle situaties die je financiële omstandigheden veranderen. Dat betekent dat je leningen daar niet meer bij passen en dat het tijd is voor een revisie. Je leningen oversluiten kan je dan geld besparen en je een boel kopzorgen schelen.

 

Wat is leningen oversluiten?

Net als dat je je hypotheek of je verzekeringen regelmatig kunt veranderen om ze aan te passen aan je nieuwe situatie, kun je dat met je leningen ook doen. Je bent destijds een bepaalde overeenkomst aangegaan, maar jouw situatie is veranderd en de situatie op de markt ook. Vooral als je huidige lening van vóór 2018 stamt, is de kans groot dat er nu betere rentepercentages worden aangeboden. Dat was namelijk het jaar dat de kredietverstrekkers hun rentes verlaagden. Door je leningen over te sluiten profiteer jij ook van de lagere percentages terwijl het af te lossen bedrag hetzelfde blijft.

 

Wanneer doe je dit?

Leningen oversluiten betekent dat je het geld bij een andere verstrekker leent en daar je oude lening mee afbetaalt. Je kunt ook bij je eigen kredietaanbieder blijven en overstappen op een ander soort lening. In principe is leningen oversluiten in een groot aantal situaties mogelijk, of je nu rood staat bij de bank, je creditcard wilt afbetalen, een persoonlijke lening hebt, een doorlopend krediet hebt of producten op afbetaling hebt gekocht. Het is belangrijk dat je nieuwe lening je betere omstandigheden biedt dan je oude en je daar je schulden mee afbetaalt. Op die manier kun je een lening afsluiten die beter past bij je huidige situatie en waarmee je nog geld bespaart ook.

 

De voordelen van leningen oversluiten

Het is dus niet per definitie zo dat leningen oversluiten een betere optie is voor je. In sommige situaties kan het je meer lucht geven, bijvoorbeeld omdat je van baan bent veranderd en je inkomen naar beneden is gegaan. In andere situaties is het een manier om een schuld waarvoor je veel rente betaalt af te lossen en deze ergens anders met minder rente terug te betalen. Is leningen oversluiten voor jou een goed idee, dan heeft dat een aantal voordelen.

  •       Door je leningen over te sluiten breng je ze onder bij een nieuwe kredietaanbieder. Je kunt ook van lening veranderen bij je huidige aanbieder en overstappen van een persoonlijke- naar een doorlopend krediet, bijvoorbeeld.
  •       Je kunt geld besparen door een schuld met een hoog rentepercentage te vervangen voor een lening met betere voorwaarden.
  •       De meeste kredietverstrekkers bieden een gratis overstapservice aan, wat betekent dat zij alles voor je regelen en jij alleen het groene licht moet geven.
  •       Je nieuwe lening past perfect bij je nieuwe situatie, geeft je weer lucht en alles is weer overzichtelijk.

 

 

Geplaatst in All nieuws.