Waarom een ​​incassobureau inschakelen een goed idee is

Een betrouwbaar incassobureau is onmisbaar voor elk bedrijf in de huidige economie. Er wordt namelijk veel handel gedreven, maar zoals we in het verleden gezien hebben, ligt een crisis altijd op de loer. Incassobureaus helpen bij het verlagen van het risico, verkleinen de kans op juridische kosten en besparen op andere kosten die een bedrijf moet maken bij het innen van een schuld. Incassobureaus hebben doorgaans bewezen methodes ontwikkeld voor het innen en kunnen helpen het risico op nieuwe klanten in te schatten. Denk aan onderzoek naar kredietgeschiedenis en gemiddelde betaaltermijn en liquide positie van een bedrijf. Vanaf het begin een incassobureau in de arm nemen zal het proces van nieuwe debiteuren beheren zowel versnellen als vereenvoudigen. 

Dit doet een incassobureau

Een goed incassobureau kan jouw debiteurenbeheer helpen te verbeteren. Een goed incassobureau moet in staat zijn om achterstallige rekeningen snel en gemakkelijk te innen en eventueel tot betaalovereenkomsten komen met debiteuren die niet kunnen betalen. Goede incassobureaus werken samen met tal van instellingen en partners om zo via big data de benodigde informatie over een bedrijf te verzamelen. Wanneer jij een BV hebt, dan zullen tal van bedrijven data over jou verzamelen. Ze kunnen op verzoek de openbare informatie verstrekken over financiële gegevens of bijvoorbeeld wie de eigenaar is. Hiermee helpen ze ondernemingen met transparant zaken doen.

Hoe werkt een incassobureau?

Een incassobureau doet meerdere dingen. Deze bureaus verzamelen gegevens uit de markt om een kredietrapport van een bedrijf te maken. Daarnaast helpen ze bedrijven bij debiteurenbeheer en kunnen ze moeilijk te innen schulden voor jouw bedrijf ophalen of settelen. Van een incassobureau moet je kunnen verwachten dat ze gemakkelijk contact kunnen opnemen met jouw debiteuren en sterk zijn in onderhandelen over betalingsregelingen.

Vriendelijk en proactief

Je kunt je voorstellen dat een incassobureau onmisbaar is voor zowel kleine als grote bedrijven. Een goed incassobureau werkt zowel voor kleine bedrijven als grote bedrijven. Je wilt werken met een incassobureau dat proactief werkt om achterstallige rekeningen te innen. Je hebt bureaus die bijvoorbeeld een dashboard bieden waarin jij actueel inzicht hebt. Hierbij zie je dus wat de status is van een debiteur. In plaats van alleen te reageren op te late betalingen, kan een incassobureau ook bij kans op faillissement van een debiteur actief handelen. Dit zorgt ervoor dat debiteuren sneller betalen wat ze verschuldigd zijn, terwijl de relatie goed blijft. Hoewel je misschien boos bent op een klant die niet betaald, is het belangrijk dat jouw incassobureau professioneel en vriendelijk blijft. 

Betalingsregelingen

Soms kan een debiteur niet langer betalen. Zelf is het moeilijk om die inschatting te maken. Want zegt een bedrijf dat ze de factuur niet kunnen betalen om eronderuit te komen, of kunnen ze echt niet betalen? Hier komt de informatieverzameling van een incassobureau ten goede. Zij kunnen beter inschatten of een bedrijf kan betalen of dat er een betalingsregeling getroffen moet worden. Hoewel je het liefst de hele factuur betaald krijgt, is dit in sommige gevallen gewoonweg niet mogelijk. Een incassobureau als Incassonet kan dan helpen alsnog zoveel mogelijk ervan te krijgen. 

 

Geplaatst in All nieuws.